• polycarbonate_b
  • polycarbonate_c
  • polycarbonate_d
  • polycarbonate_a

Polykarbonat

Polykarbonat er et slagfast materiale og er særdeles velegnet til projekter hvor materialet skal være robust. Dog egner polykarbonat sig ikke til projekter hvor det skal indgå i en dekorativ sammenhæng, da det tager meget farve fra laserskæringen.

 

Fakta

Teknisk betegnelse: Polykarbonat
Vægt: 1,2 g/cm3
Tolerance, tykkelse: +-5%

På lager med mulighed for levering samme dag.

Tykkelse A4 A2 A1
1 mm 40 kr 59 kr 108 kr
3 mm 40 kr 122 kr 220 kr

Alle priser er inkl. moms

Levering fra 1-5 dage.

Tykkelse 200×125 200×100
1 mm 392 kr
3 mm 600 kr

Alle størrelser er i centimeter. Alle priser er inkl. moms.


Godt at vide

Polykarbonat er en slagfast, klar plast med skinnende overflade. Den bruges ofte til ruder, beskyttelsesglas, skilte mm. og egner sig også godt til stencils. Skal stencil’en bruges med rulle eller svamp er 1mm polykarbonat at foretrække.

Vær opmærksom på, at kanterne får gul/brun farve efter laserskæring og at materialet ikke fremstår pænt i sig selv. Tør evt. over med en fugtig klud for at fjerne eventuelle sodrester inden, den bruges lægges op af en ren overflade.

Streg- og fladegravering

Polykarbonat kan både streg- og fladegraveres. Dog skal det ikke bruges, med dekorativ hensigt, da polykarbonat får en gul/brun farve efter graveringen. Ved kraftig streg- og fladegravering vil der forekomme farvning omkring det graverede.

Fladegravering er ikke mulig på størrelser over A1.

Laserskæring

Top – Som standard lægges en folie på toppen inden skæring. Derfor fremstår materialet uden spor fra skæringen.

Kanter – Kanterne fremstår gule/mørke og kan smitte af.

Bund – Som standard lægges en folie på bunden inden skæring. Derfor fremstår bunden uden nogen synderlige mærker. Lidt røg kan finde ind under folien, dette kan fjernes nemt med en klud.