Laserskæring i akryl


Når du skal have laserskåret i akryl, er der ting du skal være opmærksom på. Akryl har nemt ved at smelte under varmen fra laserskæringen. En generel tommelfingerregel er, at holde en afstand mellem emnerne, svarende til tykkelsen på materialet. Det vil sige, at skal du have skåret i en 10mm tyk plade, skal du holde 10mm afstand mellem emnerne. Dog anbefaler vi, i akryl, at holde en minimumsafstand på 5mm også i plader under 5mm i tykkelsen, da materialet altså kan smelte ret nemt. Ligger emnerne tættere kan du helt enkelt risikere at resultatet bliver sammensmeltede huller.

Generelt for laserskæring gælder der, at jo tykkere en plade, der skal laserskæres, jo mere kraft skal maskinen have og jo mere kan man risikere at akrylen smelter. Hos cotter.dk kan vi laserskære i plader op til 30mm før det i stedet smelter helt væk eller går ild i.

Ved streg- eller fladegraveret i akryl, er der til gengæld flere muligheder i forhold til små detaljer. Når laseren graverer, bruger den ikke helt så meget kraft. Derfor kan det godt lade sig gøre at lave små detaljer med laserskæring -også i akryl.

Når akryl bliver graveret får det en mælkehvid overflade. Det gælder også for farvede akryler. Ved kraftig gravering vil der komme aflejringer rundt om det graverede område. Dette kan fjernes med en fugtig klud, dog kan det ikke fjernes inden for det graverede område.

Akryl bliver ofte brugt til facade- og butiksskilte, da det er holdbart og også tåler at være placeret udendørs. Derudover bliver det blandt andet brugt til arkitekturmodeller, smykker, prototyper og brugsgenstande så som æsker mm.

Cotter.dk har et stort udvalg af forskellige tykkelser og farver. Alle akrylerne kan fås i størrelserne A4, A2 og A1, enkelte typer kan fås i 2000×1000 mm. Du kan se alle vores materialer, dimensioner og farver i vores materialesortiment her.

Kom i gang med Laserskæring i akryl

Inden du går i gang med at oprette din profil og uploade dit projekt har vi samlet en rigtig god guide til, hvad ud skal være opmærskom på, inden du uploader dine designs eller kontakter os for tilbud.


Arkitekturmodeller til arkitekter og tegnestuer
Laserskæring af skilte og logoer
Laserskæring til events og messer
Laserskæring til industri og produktion

Hvorfor vælge Cotter?


 • Connector.

  Konto

  Vi kan tilbyde en kontoløsning og fleksible betalingsbetingelser.

 • Connector.

  Design og projektstyring

  Vi er ekspert i opgaver fra koncept skitse til færdig produkt.

 • Connector.

  Erfaring og ekspertise

  Med mange års erfaring sikrer vores team af eksperter at alting er tilpasset vores kunders specifikke behov.

 • Connector.

  Miljøvenlige løsninger

  Hos Cotter tilbyder vi en miljøvenlig løsning – både med materialevalg men også optimering af selve produktionen.

 • Connector.

  Konkurrencedygtige priser

  Konkurrencedygtige priser på både materialer, produktion og levering – og vi sender gerne et tilbud.

 • Connector.

  Teknologi

  Udover laserskæring i metal, plast træ m.m., tilbyder vi CNC fræsning og flatbed print med udskæring.

 • Connector.

  Hurtig levering

  Mulighed for ekspres forsendelse og levering.


Sådan kommer du i gang med Cotter

Det er nemt at komme i gang med Cotter. Også hvis du ikke er en haj til photoshop og illustrator, for her sidder vi klar til at hjælpe dig med at gøre din idé til virkelighed. I videoen nedenfor kan du se hvor nemt det er at komme i gang med laserskæring og kigger du under inspiration finder du masser af gode ideer til, hvad du kan gå i gang med.