• black_mdf_a
  • black_mdf_b
  • black_mdf_c
  • black_mdf_d
  • black_mdf_e

Sort MDF

MDF er en særlig trætype som fremstilles af rester fra træindustrien blandet med lim. MDF er formstabilt og nemt at arbejde med. Denne type MDF er iblandet sort farve, og er derfor sort hele vejen igennem.

Fakta

Teknisk betegnelse: Medium-density fibreboard
Vægt: 0,75 g/cm3
Tolerance: +/- 10%

På lager med mulighed for levering samme dag.

Tykkelse A4 A2 A1
3 mm 40 kr 55 kr 93 kr
6 mm 40 kr 73 kr 133 kr
10 mm 192 kr

Alle størrelser er i centimeter. Alle priser er inkl. moms

Levering fra 1-5 dage.

Tykkelse 207×140 280×207 244×122
3 mm 297 kr
6 mm 482 kr
10 mm 1227 kr
12 mm 785 kr
16 mm 1004 kr
19 mm 1195 kr

Alle størrelser er i centimeter. Alle priser er inkl. moms.


Godt at vide

Denne type MDF er iblandet sort farve og er derfor sort hele vejen igennem. Ubehandlet fremstår den mørkegrå, men med lidt olie, får den en flot sort farve. MDF bruges ofte til modeller og prototyper. Sort MDF er ikke egnet til udendørs brug eller i fugtige miljøer uden efterbehandling.

Streg- og fladegravering

Både streg- og fladegravering er muligt i MDF. Materialet får en let mørkere tone, hvor der er graveret. Fladegravering dog kun mulig i A-størrelserne.

Undgå brændemærker

Beskyttende folie på top og/eller bund kan tilvælges ved bestilling, herved undgår man de værste sod- og brændemærker fra laseren. Dog er beskyttende folie ikke muligt ved fladegravering.
 
 
 
 

Laserskæring

Top – Langs skæresporet vil der være en svag mørk farvning af træet.

Kanter – Kanterne fremstår mørke og smitter af. Overskydende sod kan tørres af med en let fugtig klud, dog vil kanterne forblive mørke herefter. Jo tykkere MDF, jo mere sodaflejring på kanterne, vil der opstå.

Bund – Der vil være affarvning på bunden efter skæring. Typisk et hexagon mønster, efter underlaget det bliver skåret på. Folie, der fjerner det meste af dette, kan tilvælges ved bestilling. På A-størrelserne er det også muligt at tilvælge dobbeltklæb, der gør det muligt at hænge emnerne op på fx væggen uden brug af søm og skruer.

Efterbehandling

Sort MDF kan males, ligesom almindelig MDF, men oftest vil man lade det stå enten ubehandlet, oliere det eller give det lak for at beskytte overfladen.

Olien giver sort MDF en flot og mere intens farve.