Laserskæring i krydsfiner

Ved laserskæring i træ opfører alle materialer sig forskelligt. Krydsfinér har også sin helt egen måde at reagere på ved laserskæring. Det her indlæg skal forsøge at give indsigt i og forståelse for, hvad man skal tage højde for når man skal have laserskåret i krydsfinér.

 

Krydsfinér er sat sammen af mange lag tyndt træ. Det vil sige jo tykkere en plade krydsfinér jo flere lag er pladen sat sammen af. Alle lagene limes sammen til en formstabil plade.
IMG_0044

 

Pga. krydsfinérens opbygning kan der ved laserskæring opstå “huller” mellem de tynde lag. Det har som sådan ikke noget at gøre med at krydsfinéren bliver laserskåret, men har noget at gøre med, at når lagene sættes sammen til én tyk plade, så kan der opstå “huller” med luft mellem lagene. Det kan ikke undgås og vil også ske ved enhver anden form for bearbejdning af træet.

 

Pga. det høje limindhold i krydsfinér får kanterne en meget brændt, næsten sort farve. Selve overfladen eller forsiden af krydsfinéren vil få en brun kant langs skæresporet. Det er et spørgsmål om præference om man kan lide denne mørke farve i krydsfineren fra laserskæring. Nogen kan lide udtrykket og inddrager det i deres design, mens andre ikke er så vilde med det.

 

Til dem, der ikke er så vilde med det har vi sørget for, at man kan bestille en beskyttende folie til både forsiden og bagsiden af krydsfinéren. Det er en selvklæbende folie, der bliver lagt på krydsfinéren inden vi går igang med at laserskære. Når du modtager din ordre, skal du huske at pille folien af – vi har før haft kunder, der ikke har opdaget folien og tror at vi er kommet til at laserskære uden folien. Der kan være folie på både for og bagsiden af krydsfinéren, så husk at tjekke. Klæben er ikke kraftig, så den er lige til at tage af.

 

Du kan se hvilke krydsfinérer vi har i vores sortiment lige her.